Podcast De Genezers, aflevering 1: ALS

Kunnen we patiënten met ALS in de toekomst genezen? Met haar onderzoek naar deze spierziekte probeert celbioloog Ellen Nollen dit voor elkaar te krijgen.

In de eerste aflevering van de nieuwe podcastserie ‘De genezers’ vertelt Nollen over haar onderzoek naar ALS en andere onomkeerbare ziektes als Parkinson en Alzheimer en hoe ze streeft naar behandelingen voor deze ziektes. 

Want ondanks de veelbelovende naam  blijkt gelijk dat ‘genezers’ niet altijd genezen: sommige ziektes kúnnen helemaal niet genezen worden, en sommige patiënten worden niet meer beter. Toch doen ‘genezers’ er ook dan alles aan om het leven van de patiënt beter te maken, en  blijven ze streven naar nieuwe behandelingen voor patiënten in de toekomst.  ​

Beluister de podcast

De genezers is een serie podcasts van RTV Noord en UMCG. In iedere aflevering van ongeveer 30 minuten praat Radio Noord-journalist Pieter de Hart met een 'genezer' en met een patiënt over een ziekte en de behandeling van die ziekte. In de eerste aflevering staat de spierziekte ALS centraal. Over twee weken volgt aflevering 2 over electro convulsie therapie (ECT), ofwel electroshock therapie bij depressie.