Welkom nieuwe verpleegkundigen

Deze coronacrisis maakt ons meer dan ooit duidelijk dat we onmogelijk zonder verpleegkundigen kunnen. Het UMCG werkt al een aantal jaren samen met drie noordelijke ROC's en de Hanzehogeschool om meer verpleegkundigen op te leiden. Deze zomer waren we heel blij om ruim 60 net afgestudeerde, nieuwe collega's te verwelkomen.

Het was echt feest in juli: op gepaste corona-afstand kregen 32 Gilde-studenten hun MBO-V diploma in het UMCG. En 32 gloednieuwe ‘Boeien en binden’-HBO-verpleegkundigen legden hun eed af op de Hanzehogeschool. Allemaal zijn ze opgeleid in trajecten die het UMCG samen met drie ROC's en met de Hanzehogeschool organiseert. Deze verpleegkundestudenten volgen allemaal een groot deel van hun opleiding op UMCG-verpleegafdelingen en veruit de meeste gingen daarna ook in het UMCG aan het werk.  


Hé, jij hier? 
Zo heeft ‘Gilde-student’ Soraya (foto) vlak na de uitreiking van haar MBO-V-diploma al een vast contract bij de verpleegafdeling van cardiologie. Sommige patiënten die ze tijdens haar stage in Beatrixoord heeft leren kennen, ziet ze hier terug. Dat vond niet alleen zij leuk, maar die patiënten ook. ‘Dan hoor ik, ‘Hé, Soraya, ben jij nou hier? En hoe gaat het nu je verpleegkundige bent?’  

Mezelf uitdagen  
HBO-V-student Sacha is ook klaar met haar opleiding en haar laatste stageplek in het UMCG beviel haar én de afdeling neurochirurgie zo goed, dat ze nu op die verpleegafdeling werkt. Sacha zag zichzelf altijd al in het ziekenhuis werken en koos daarom voor het Boeien en Binden traject. ‘Ik merk dat ik -door de stages in het UMCG- mijzelf veel meer uitdaag en elke dag weer veel nieuwe dingen leer. Daarnaast zorgt het UMCG voor extra onderwijs, waardoor je meer verdieping krijgt en ook tijdens je stage nog actief bezig bent met het opdoen van informatie.’  

Meer weten over deze opleidingstrajecten? 
Klik hier hier voor Het Gilde, het MBO-V-traject dat we met drie ROC's vormgeven en hier voor meer info over Binden en Boeien, het HBO-V-traject dat we met de Hanzehogeschool vormgeven.