Welk team bedenkt Het Beste Beweegspel 2016?

Ruim 200 leerlingen van middelbare en basisscholen, van Meppel tot Groningen, hebben hún Beste Beweegspel bedacht. Op 15 juni presenteren geselecteerde teams hun spel en maakt de jury de winnaars bekend.

Het Beste Beweegspel

Bewegen is gezond, ook voor kinderen en jongeren met een motorische beperking of chronische ziekte. Zij hebben vaak minder spierkracht en longinhoud. Daardoor hebben ze minder plezier in sporten en  beweegactiviteiten thuis of in de eigen buurt. Wat hebben deze kinderen nodig om in beweging te komen en te blijven? Het UMCG Centrum voor Revalidatie en de Hanzehogeschool doen daar samen onderzoek naar. Vanuit de gedachte ‘Wie weten beter wat hen beweegt dan kinderen zelf?’ zijn leerlingen van middelbare en basisscholen uitgedaagd Het Beste Beweegspel  te bedenken. Het spel kan van alles zijn, een app, een buitenspel, een spel in de gymzaal of een  digitale game. Voorwaarde is dat het voor iedereen leuk is en dat kinderen zich stevig moeten inspannen.

Prijsuitreiking

Teams van negen scholen hebben de afgelopen maanden hun Beste Beweegspel bedacht. Op 15 juni presenteren geselecteerde teams hun spel en maakt de jury de drie prijswinnende ideeën bekend.

Samenwerking

Het Beste Beweegspel is een samenwerking van het UMCG Centrum voor Revalidatie, de Hanzehogeschool Groningen en de NDC mediagroep. Het wordt ondersteund door het Revalidatiefonds, Healthy Ageing Netwerk Noord-Nederland, Centre of Expertise Healthy Ageing, Stichting Beatrixoord Noord-Nederland, Fonds NutsOhra en de Health Hub.