UMCG blijft volop op zoek naar verpleegkundigen en operatieassistenten

Door onder andere sterk stijgende (energie)kosten moet het UMCG kritisch naar de kosten kijken en geldt er ook tijdelijk een selectief aannamebeleid. Dit betekent dat sommige vacatures in het UMCG niet of niet gelijk worden ingevuld. Dit gaat nadrukkelijk niet over kritische functies in de zorg zoals bijvoorbeeld OK-assistenten, (IC-)verpleegkundigen en anesthesiemedewerkers. Voor deze en andere schaarse functies wil het UMCG juist versnellen en meer mensen aannemen.

Dreigend negatief resultaat

Net als veel andere zorginstellingen heeft het UMCG momenteel te maken met flinke financiële uitdagingen. De energiekosten zijn dit jaar drie tot vier keer zo hoog als de afgelopen jaren, de prijzen van middelen en materialen stijgen en doordat het UMCG eerder dit jaar door capaciteitsproblemen en Covid-19 veel minder patiënten heeft kunnen behandelen, dreigt dit jaar een negatief resultaat.

Meerdere maatregelen nodig

Om dit te voorkomen, heeft het UMCG verschillende maatregelen genomen. Denk aan de thermostaat een graadje lager of het slimmer inkopen van middelen en materialen. Maar dat is niet genoeg. We moeten ook slimmer en efficiënter werken. Daarom geldt per 1 juli een selectief aannamebeleid. Dit houdt in dat sommige vacatures, zoals voor medisch specialisten, basisartsen en staffuncties, niet of niet gelijk worden opengesteld. Dit beleid geldt niet voor alle functies. Voor sommige kritische, schaarse functies heeft het UMCG juist zo snel mogelijk meer mensen nodig. Voor sommige functies in het onderzoeksdomein of de verpleging wil het UMCG juist versnellen in het aannemen van nieuwe collega’s.

Kijk op Werken bij het UMCG - Werkenbijumcg.nl voor alle openstaande vacatures in het UMCG.