UMCG-arts genomineerd voor titel Toparts 2014

Corien Verschuuren, klinisch geneticus bij het UMCG, is genomineerd voor de titel Toparts 2014. Deze gedreven arts wordt geroemd om haar grote betrokkenheid en inzet voor patiënten, haar innovatieve bijdragen, theoretische deskundigheid en wetenschappelijke bijdragen.

Verschuuren heeft onder meer uitgebreid familieonderzoek gedaan bij families met ataxie. Ataxie is een coördinatiestoornis die meestal wordt veroorzaakt door een ziekte van de kleine hersenen. Patiënten die eraan lijden gaan praten en lopen alsof ze dronken zijn, hebben daarnaast soms last van dubbelzien en problemen met slikken. Verschuuren heeft samen met haar collega’s nieuwe genen gevonden die een verband hebben met de ziekte waardoor er meer bekend is over de overerving ervan, de kansen en de opties.

Op de website van Mednet die de landelijke verkiezing organiseert, kunt u een filmpje bekijken waarin u Corien Verschuuren kunt zien en haar collega's iets over haar vertellen. Ook kunt u hier meer informatie lezen over haar nominatie en de verkiezing.