Siemens Nederland opent vestiging bij UMCG

De Raad van Bestuur van Siemens Nederland heeft vandaag bekend gemaakt dat Siemens op korte termijn een vestiging gaat openen op de campus van het UMCG. Deze vestiging is een logisch gevolg van de groei van de activiteiten van Siemens in het Noorden op het gebied van de medische technologie en medisch onderzoek.

Vooralsnog zullen zo’n dertig extra Siemens medewerkers gestationeerd worden in de nieuwe vestiging in het R&D gebouw op de campus van het UMCG. “We zien dit als een belangrijke stap in de verdere ontwikkelingen van onze activiteiten in Groningen. Voor de werkgelegenheid in het Noorden zal dit een extra impuls geven”, zo liet Ab van der Touw, voorzitter van de Raad van Bestuur van Siemens Nederland, vandaag in een persbericht weten.

UMC Groningen en Siemens Healthcare worden strategische partners Siemens werkt al op diverse gebieden nauw samen met het UMCG. Zo leverde Siemens dit jaar de grootste brandmeldinstallatie van Europa aan het UMCG en veel van de medische beeldvormende apparatuur en gerelateerde IT infrastructuur is geleverd door Siemens Healthcare. Daarnaast zullen Siemens en het UMCG vanaf dit najaar nauw gaan samenwerken op het gebied van Personal Healthcare, een ontwikkeling waarbij informatie (zg. big data) uit medische apparatuur wordt geanalyseerd en ingezet bij het individualiseren van de gezondheidszorg. Zorg dus die toegesneden is op de individuele patiënt. Siemens en UMCG worden op dat wetenschappelijke gebied strategische partners.

UMCG en Siemens werken ook al samen in het Center for Medical Imaging - North East Netherlands (CMI-NEN). De expertise die Siemens Healthcare wereldwijd heeft opgebouwd komt goed van pas bij het realiseren van de nieuwe Healthy Ageing Campus. Het UMCG ziet in Siemens een innovatieve partner om samen te bouwen aan de toekomst van gezondheid.

Naast medische technologie en medisch onderzoek is Siemens vanuit de bestaande vestiging in Assen al actief in olie en gas. Vanuit de nieuwe vestiging zullen ook activiteiten voor projecten op het gebied van gebouwentechniek en windenergie ontplooid worden.