Patiënt kan veilig berichten sturen naar UMCG-behandelaar

Vanaf vandaag hebben patiënten de mogelijkheid om via mijnUMCG, het patiëntenportaal van het UMCG, een bericht te sturen naar zorgverleners bij wie zij de afgelopen 12 maanden onder behandeling zijn geweest of die in het zorgteam zitten van de patiënt. Het berichtenverkeer via mijnUMCG, onderdeel van het EPD, is beveiligd (in tegenstelling tot e-mail). Beveiligd berichtenverkeer vervangt huidige correspondentie via e-mail.

Voor patiënten is berichtenverkeer via mijnUMCG een veilige manier om contact te hebben met behandelaars. Dit versterkt de eigen regie van patiënten op het eigen zorgproces en de gezondheid. De berichten die patiënten versturen komen in eerste instantie binnen bij de medische administratie. De medische administratie kan praktische vragen direct beantwoorden. Als het nodig is stuurt de administratie het bericht door naar een betrokken zorgverlener. Ook zorgverleners kunnen berichten sturen naar hun patiënt die zelf, of waarvoor een gemachtigde, aangemeld is voor mijnUMCG.

De mogelijkheid om berichten te sturen is alleen bedoeld voor medische vragen en niet voor patiënten die dringend hulp nodig hebben of voor (nieuwe) klachten waarvoor de patiënt nog niet behandeld wordt in het UMCG. ​