Oproep aan o.a. supermarkten: stop met verkoop tabak!

Supermarkten en benzinestations: stop met de verkoop van sigaretten! Dat is de oproep die wij vandaag samen met diverse andere organisaties in het Algemeen Dagblad doen.

Wij vinden het onbegrijpelijk dat supermarkten, gemakszaken en tankstations een product verkopen dat zoveel schade en leed veroorzaakt. Door hier mee te stoppen kunnen zij een belangrijke bijdrage leveren aan het voorkomen hiervan.

Bovendien zijn supermarkten en benzinestations plekken waar óók kinderen komen. We weten: zien roken, doet roken. Wij zetten ons daarom al jaren in voor de Rookvrije Generatie. Elk kind verdient het om rookvrij te kunnen opgroeien, en mag niet verleid worden om te gaan roken. Tabaksproducten horen daarom niet thuis in supermarkt of benzinestation.

Het UMCG was een van de initiatiefnemers van de coalitie ‘Groningen op weg naar een Rookvrije Generatie’. Als eerste UMC in Nederland waren onze gebouwen en terreinen per 1 januari 2019 volledig rookvrij. En samen met de gemeente Groningen maakten we de openbare ruimtes voor onze ingangen tot Rookvrije Zones.

Deze oproep past helemaal bij de gedachte van de Rookvrije Generatie.

De volledige oproep is hier te lezen. 


Meer informatie over het belang van een Rookvrije Generatie