Opening bioscoop in Beatrix Kinderziekenhuis UMCG

​​Naar de bioscoop met vriendjes, vriendinnetjes of met de familie. Een fijn uitje, maar niet altijd mogelijk voor zieke kinderen. Speciaal voor kinderen die niet naar de bioscoop kunnen wilde het Beatrix Kinderziekenhuis van het UMCG een bioscoop in het ziekenhuis realiseren. Dankzij de inspanningen van Stichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis en partner Pathé is dat gelukt. Op woensdag 15 mei wordt de bioscoop geopend in het UMCG.

Het Beatrix Kinderziekenhuis is ontzettend blij met het tot stand komen van de bioscoop in het ziekenhuis. Voor een normale ontwikkeling van kinderen is uitgaan en contact met leeftijdsgenoten van groot belang. Het bioscooptheater in het Beatrix Kinderziekenhuis laat zien dat leuke dagelijkse activiteiten – ondanks ziekte en behandeling – door kunnen gaan.  Wanneer een kind het bioscooptheater binnenloopt, is het ziekenhuis even vergeten.

Bioscoopzaal in ziekenhuis

Een groot filmdoek, bioscoop verlichting en de comfortabele pluchestoelen maken de bioscoopervaring compleet.  De zaal is speciaal ingericht om toegankelijk te zijn voor vrijwel alle patiënten van het Beatrix Kinderziekenhuis, zo kunnen kinderen ook met bed en al de bioscoopzaal in en zijn er liefst 33 zitplaatsen aanwezig. Meerdere keren per jaar zullen we met steun van filmdistributeurs de allernieuwste films tonen. Vrijwilligers staan dan klaar om de kinderen, vrienden en familieleden naar hun plaats te begeleiden en de film te starten.​​

Opening met kinderfilm 'Wonder Park'

De realisatie van de bioscoop werd mogelijk dankzij meerdere acties waaronder 'Fietsen voor het zieke kind' , tal van donateurs, sponsoren en een speciale benefietavond in Pathé Groningen waarvan de gehele opbrengst naar dit project ging. Op woensdag 15 mei wordt om 14:00 uur met de vertoning van de kinderfilm 'Wonder Park' de bioscoop in gebruik genomen. Na de voorstelling vindt de officiële opening plaats .