Patiënten die voor het eerst in het UMCG een afspraak hebben, hoeven niet meer naar het UMCG te komen om zich in te schrijven. Vanaf nu kunnen zij zich inschrijven via de digitale balie van het UMCG.

De coronapandemie maakt dat we het bezoek van patiënten in het ziekenhuis zoveel mogelijk willen beperken. Al langere tijd zijn fysieke consulten zoveel mogelijk omgezet in videoconsulten of belafspraken. Met de digitale inschrijfbalie zetten we nu een volgende stap om het aantal bezoeken van patiënten aan het UMCG te beperken. Voor de patiënt is het bovendien een extra service; waar je voorheen altijd naar het UMCG moest komen om je in te schrijven, kan dat nu vanuit huis.

Hoe werkt het?

Patiënten krijgen voortaan bij hun afspraakbrief een QR-code. Als je deze scant, opent een chatvenster. Na beantwoording van enkele vragen kom je via een videoverbinding in contact met een UMCG-medewerker die het BSN-nummer, de zorgpas en het identiteitsbewijs via het scherm controleert. De medewerker schrijft de patiënt vervolgens in en kan een aanmeldcode voor mijnUMCG vertrekken. Naast deze service is het nog steeds mogelijk om je in te schrijven in het UMCG, bij de Centrale Inschrijfbalie.