Stichting Kinderziekenhuizen van Oranje gelanceerd

De fondsenwervende stichtingen van zeven toonaangevende kinderziekenhuizen met een Koninklijke naam slaan de handen ineen, onder de naam Stichting Kinderziekenhuizen van Oranje. Op dinsdag 5 oktober is deze nieuwe stichting in alle aangesloten kinderziekenhuizen feestelijk gelanceerd.

In het Beatrix Kinderziekenhuis van het UMCG heeft burgemeester van Groningen Koen Schuiling samen met Eduard Verhagen, hoofd van het Beatrix Kinderziekenhuis, een kroon onthuld. Deze kroon staat symbool voor de Stichting Kinderziekenhuizen van Oranje, en is in alle zeven aangesloten kinderziekenhuizen onthuld.

Natuurlijk zijn de patiënten van het kinderziekenhuis niet vergeten. Zij kregen op deze dag een speciale traktatie, er zijn papieren kroontjes uitgedeeld en clown Joepie bracht de kinderen een bezoekje.  

Stichting Kinderziekenhuizen van Oranje

Met deze bijzondere samenwerking worden speciale acties gestart om extra geld in te zamelen voor onderzoek en projecten die bijdragen aan betere zorg en een optimaal verblijf voor ernstig zieke kinderen. De allerbeste zorg, in een voor het kind en de familie comfortabele omgeving, dat is de kroon op ons werk. Verbeeld in het logo waarin mensen de handen symbolisch ineen hebben geslagen en zo een kroon vormen.

Samenwerking Nederlandse Kinderziekenhuizen

De Stichting Kinderziekenhuizen van Oranje bestaat uit 7 professionele steunfondsen.
Deze zijn verbonden aan de volgende Kinderziekenhuizen:

  • Amalia Kinderziekenhuis in Nijmegen
  • Beatrix Kinderziekenhuis in Groningen
  • Emma Kinderziekenhuis in Amsterdam
  • Erasmus MC-Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam
  • Prinses Máxima Centrum in Utrecht
  • Wilhelmina Kinderziekenhuis in Utrecht
  • Willem-Alexander Kinderziekenhuis in Leiden

Stichting Kinderziekenhuizen van Oranje staat voor samen onderzoek doen, kennis delen, actie ondernemen en gezamenlijk fondsen werven om zo nog betere zorg en omstandigheden te creëren voor ernstig zieke patiëntjes. Kort gezegd: Samen beter.