Dinsdag 26 oktober cao-acties in het UMCG

Op dinsdag 26 oktober organiseren de bonden FNV Zorg en Welzijn, CNV Connectief, LAD en FBZ een actiedag in het UMCG. Sommige geplande behandelingen en afspraken van patiënten moeten hierdoor worden afgezegd. Het UMCG neemt contact op met u op als uw behandeling of afspraak niet doorgaat.

Op de actiedag, die begint om 00:00 uur en doorgaat tot middernacht, zullen de medewerkers die hieraan meedoen een zondagsdienst draaien. Dit betekent dat zij alleen noodzakelijke en spoedeisende zorg verlenen. In totaal gaat het om 27 afdelingen/teams van het UMCG.

Gaat mijn afspraak of behandeling door?

De acties leiden tot het afzeggen van sommige geplande behandelingen en afspraken. Betrokken afdelingen in het UMCG maken een inventarisatie van wat er wel en niet door kan gaan. Het UMCG streeft ernaar om zoveel mogelijk afspraken en behandelingen door te laten gaan. Als uw afspraak niet door kan gaan, nemen we contact met u op.

Waarom zijn er acties?

Er zijn al langere tijd cao-onderhandelingen gaande. In september hebben de NFU (de overkoepelde organisatie van UMC’s) en NU’91 (de beroepsorganisatie voor verpleegkundigen, verzorgenden en aanverwante beroepen) hun handtekening gezet onder het akkoord voor de Cao umc 2022-2023. De NFU nodigt de andere vakbonden uit om zich aan te sluiten bij dit cao-akkoord. FNV Zorg en Welzijn, CNV Connectief, LAD en FBZ blijven bij hun eis van een loonsverhoging van 3% voor alle medewerkers en organiseren daarom een actiedag in het UMCG en ook in alle andere umc’s van Nederland. De actiedag is een vervolg op de eerdere actiedag op 28 september.