Jonge hartpatiënten overladen zorgverleners met complimenten

Verpleegkundigen, maatschappelijk werkers en pedagogisch medewerkers van het Beatrix Kinderziekenhuis UMCG krijgen donderdag 14 oktober a.s. een complimentenwaterval van kinderen met een aangeboren hartafwijking. Zij ontvangen deze complimenten als dank voor hun zorg en inzet.

Jonge hartpatiënten moeten regelmatig naar het ziekenhuis voor onderzoeken en operaties. Een hartafwijking heeft grote impact op het leven van een kind. Door de speciale aandacht maken zorgverleners de ziekenhuisbezoeken dragelijker voor hartpatiënten.

Complimentenwaterval

Alle complimenten zijn verzameld op een grote kaart van 1 x 1,5 meter. De kaart is op een creatieve manier vanuit het hart gemaakt. Meer dan 50 kinderen met een aangeboren hartafwijking hebben samen met hun ouders, broertjes en zusjes tijdens de Vakantieweken 2010 de kaart geschilderd, geknipt en geschreven. De kinderen uiten zo hun dank voor alle goede zorgen tijdens hun behandelingen, zoals een lief opbeurend woord of een aai over de bol.

Hart voor kinderen

Een gezonde toekomst en een lang leven zonder hartproblemen is de droom de Hartstichting voor alle kinderen en jongeren, met en zonder hartafwijking. De Hartstichting zet zich in voor de beste zorg en een gelukkig leven voor kinderen met een hartafwijking.