Met of juist zonder piepende bandjes naar het UMCG

Op de fiets naar je werk? Zo’n 60 procent van de UMCG’ers doet het. Op het UMCG-terrein is plaats voor duizenden fietsen en e-bikes en bij bijvoorbeeld een lekke of piepende band staat de UMCG-fietsenmaker klaar. Fietsen is gezond en goed voor het milieu en wordt daarom op allerlei manieren aangemoedigd door het UMCG.

Steeds meer medewerkers van het UMCG pakken de fiets naar hun werk. Dat blijkt onder andere uit het groeiende aantal laadpunten voor e-bikes: in 2017 waren dat er 88, nu zijn dat er al 182. Voor medewerkers is het fiscaal voordelig een nieuwe fiets aan te schaffen met de speciale Fietsregeling van het UMCG. Ook zijn er fietsen, e-bikes en speed pedelecs te leen voor werkafspraken. Kapotte fietsen kunnen ’s ochtends worden ingeleverd bij de fietsenmaker van het UMCG en aan het einde van de dag weer worden opgehaald.

Fiets naar je Werkdag 2022

Neurologen en neurochirurgen van het UMCG werken hard om reclame te maken voor het dragen van een fietshelm voor kinderen en ouderen. In navolging daarvan is er op donderdag 19 mei tijdens de Fiets naar je Werkdag 2022 in het UMCG opnieuw aandacht gegeven aan veilig fietsen. Op een “3D-Afleiding Bike” kon je ervaren hoe gevaarlijk het is om je mobiele telefoon te gebruiken en muziek te luisteren tijdens het fietsen.

Fietsambassadeur

Het UMCG is door het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat benoemd tot een van de vijftien landelijke fietsambassadeurs. Dat houdt in dat we met ons fietsbeleid proberen 10 procent meer medewerkers op de fiets te krijgen. Zo draagt fietsen bij aan de bereikbaarheid van het UMCG en het verminderen van onze CO2-voetafdruk.