Eerste huisartsen in spe ronden Huisartsopleiding UMCG in Zwolle af

De eerste groep huisartsen van de Huisartsopleiding UMCG heeft de opleiding afgerond in de dependance in Zwolle. Er was grote behoefte aan een huisartsopleiding in de regio Zwolle omdat er nieuwe huisartsen nodig zijn in de regio. De acht afgestudeerde huisartsen hebben bijna allemaal al werk. De opleiding in Zwolle voorziet hiermee duidelijk in een behoefte.

De komende jaren zal opvolging van vertrekkende huisartsen in de regio Zwolle van belang zijn. Er is grote behoefte aan nieuwe huisartsen in de wijde regio. Gebleken is dat veel huisartsen hun werkplek zoeken in de omgeving waar ze zijn opgeleid. Dat is een belangrijke reden dat de Huisartsopleiding van het UMCG in september 2013 is gestart met een huisartsopleiding in Zwolle. De dependance Zwolle is gevestigd bij Isala.

Donderdag 18 februari heeft deze groep huisartsen tijdens een feestelijke bijeenkomst haar bul ontvangen en kunnen ze als huisarts aan de slag. De groep huisartsen die nu haar opleiding afrondt, heeft bijna allemaal al werk. Er zijn veel huisartspraktijken die deze jonge huisartsen graag verwelkomen in hun praktijk.

De opleiding is aangepast aan de situatie in en rond Zwolle. Hierbij is intensief samengewerkt met diverse medewerkers, consulenten en docenten van diverse organisaties in de regio, waaronder Isala. Het komende jaar zal het aantal artsen dat de opleiding tot huisarts start in Zwolle toenemen, omdat blijkt dat er ook een groeiende belangstelling is om te kiezen voor Zwolle als opleidingsplaats.