Een hartje voor jou

Vandaag deelt het UMCG hartjes uit. Met die hartjes willen we onze waardering uiten voor de steun, het geduld en de zorg die we de afgelopen anderhalf jaar ervaren hebben. Van onze collega’s, onze patiënten, onze naasten, van de hele regio.

In anderhalf jaar zijn bijzondere dingen tot stand gekomen. Er is keihard gewerkt door velen, maar het was ook een periode waarin veel niet kon, niet doorging, mensen elkaar niet konden zien. Een tijd van eenzaamheid voor sommigen, van een operatie die steeds weer werd uitgesteld. Van zorgen om gezondheid of van verdriet om een dierbare die aan corona overleed. Iedereen heeft zo zijn eigen verhaal.

Daar willen we vandaag, 8 juli, bij stilstaan. En daarna samen weer verder. Want corona is nog niet voorbij en we weten niet wat er nog gaat komen. Daarom op deze dag speciale aandacht voor al die verhalen. Op umcg.nl/hartjevoorjou hebben we een aantal van de verhalen van de afgelopen tijd bij elkaar gebracht. We nodigen iedereen uit om op de social media-kanalen van het UMCG hun eigen coronaverhaal te delen. En we geven mensen die in het UMCG komen een hartje van zeep. Omdat we met z’n allen onze handen stuk wasten. En voor elkaar zorgden.


 

Een hartje voor een collega, een patiënt, een familielid. Een hartje voor iedereen.

Natuurlijk lukt het niet om iedereen vandaag een fysiek hartje te geven. Daarom is iedereen in de komende weken van harte welkom om bij de Fontein even stil te staan bij de afgelopen anderhalf jaar. Daar laten we zien dat we hart hebben voor echt iedereen.


 

Maar je kunt zelf ook je hart laten spreken. Stuur via umcgkaartje.nl een kaartje en laat iemand weten dat je aan hem denkt. Bedank je buurvrouw voor het opvangen van de kinderen toen jij moest werken, wens je collega die het zwaar heeft sterkte, vertel je dokter hoe blij je met haar bent.

Zo staan we samen even stil. En gaan we samen weer verder.