Youp van 't Hek start kerstwensenactie van UMCG

​Met een kerstwens voor een ander de kerstwensen van het UMCG laten uitkomen. Dat kan dit jaar. Op 14 december geeft Youp van ’t Hek, ambassadeur van het Beatrix Kinderziekenhuis, het startschot voor de actie door de eerste wens te doen voor een ander en de wensbal in de wensboom in het UMCG te hangen. Met de opbrengst van deze actie worden twee verblijfruimtes patiëntvriendelijk ingericht en twee researchprojecten ondersteund.

Van 14 tot en met 22 december staat in de centrale hal van het UMCG en op het oncologieplein een wenskerstboom. Voor € 5 kan iedereen een wensbal kopen en een persoonlijke wens ophangen in één van de wensbomen. Op donderdag 22 december rond 12.00 uur maakt Bert Visscher bekend welke wensen er in vervulling zullen gaan.

Youp van ’t Hek zal samen met Jos Aartsen, bestuursvoorzitter van het UMCG, op woensdag 14 december om 15.00 uur de eerste wensen doen en hun wensballen in de boom hangen. 

De kerstwensactie in een initiatief van de vier steunstichtingen van het UMCG, de Stichting Vrienden van het UMCG, de Stichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis, het UMCG Kanker Researchfonds en het UMCG Transplantatie Researchfonds.