UMCG introduceert handige UMCG Trauma App

Via je smartphone achterhalen hoeveel weken gips je krijgt? Dat kan sinds vandaag met de UMCG Trauma App. Patiënten en zorgverleners van binnen en buiten het UMCG hebben met deze gratis te downloaden app de beschikking over allerlei traumagerelateerde informatie.

De app die de afdeling Traumatologie van het UMCG heeft ontwikkeld, biedt onder meer informatie over behandelprotocollen en publieke activiteiten, en bevat ook informatie voor collega’s uit de regio. Zo kunnen patiënten op het openbare deel van de applicatie nalezen hoe de behandeling van hun aandoening (bijvoorbeeld een kneuzing of een botbreuk) gaat verlopen. Voor UMCG-medewerkers is er een afgeschermd deel met meer specifieke informatie over de opvang en behandeling van gewonde patiënten.

De inhoud van de UMCG Trauma App zal continu worden aangepast en opgefrist zodat er regelmatig iets nieuws te lezen is. De applicatie is een toevoeging op de bestaande ‘klassieke’ informatiebronnen en is in de huidige wereld waarin telefoons en tablets een steeds grotere rol spelen, onmisbaar.

De UMCG Trauma App is vanaf 1 mei 2014 beschikbaar voor iPhone, iPad en Android toestellen en is gratis te downloaden via app stores.