Raad van toezicht UMCG verwelkomt Harry Brouwer als lid

Harry Brouwer treedt per 1 april aanstaande toe tot de raad van toezicht van het UMCG. Hij is door de minister van OCW benoemd voor een periode van vier jaar.

Brouwer werkte 38 jaar voor Unilever, waarvan de afgelopen zes jaar als CEO van Unilever Food Solutions. Unilever Food Solutions is de wereldwijde organisatie die voedingsoplossingen biedt aan grote en kleine bedrijven, van zelfstandige restaurants tot hotelketens en cateringbedrijven, in 77 landen.

‘Met zijn ruime kennis en ervaring op het gebied strategieontwikkeling, digitalisering, verduurzaming en cultuurverandering zal hij van grote waarde zijn voor de raad van toezicht van het UMCG’, zegt Andrée van Es, voorzitter van de raad van toezicht van het UMCG. ‘Wij kijken er naar uit om met hem samen te werken.’

Harry Brouwer vervangt Bart Voet in de raad van toezicht, wiens tweede termijn afliep. Naast voorzitter Andrée van Es en Harry Brouwer bestaat de raad van toezicht van het UMCG uit Jan Bos (vicevoorzitter), Margrethe Jonkman en Bob Löwenberg.