Nieuw Onderwijscentrum op de Healthy Ageing Campus

Het gebied rondom de Antonius Deusinglaan nabij het UMCG transformeert de komende jaren tot een levendig stadsplein waar onderwijs en onderzoek rond Healthy Ageing samenkomen.

Het eerste bouwproject dat binnenkort start, geeft gezicht aan de campus en wordt een echte verblijfsplek: het nieuwe Onderwijscentrum van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) met ruimte voor zo’n 2.000 studenten en medewerkers vanuit de Faculteit Medische Wetenschappen en de Faculty of Science and Engineering (Farmacie).

Het toegankelijke gebouw, ontworpen door KAAN Architecten uit Rotterdam, stimuleert samenwerking, ontmoeting en beweging. Aannemingsmaatschappij Hegeman BV (Nijverdal) zal het bouwproject in samenwerking met De Groot Installatiegroep (Emmen) vanaf begin 2022 realiseren. De komende maanden wordt het gebied bouwrijp gemaakt.

Impuls aan Healthy Ageing

“Als RUG en UMCG geven we met dit prachtige nieuwe gebouw een flinke impuls aan onderwijs en onderzoek op het gebied van Healthy Ageing,” zegt Marian Joëls, decaan Faculteit Medische Wetenschappen. ”Onze studenten kunnen straks gebruik maken van een verscheidenheid aan onderwijs-, aanland- en ontmoetingsplekken, variërend van open en dynamische (groeps)werkplekken tot beschutte individuele concentratieplekken. Het gebouw zorgt voor ontspannen sfeer waar je wordt aangezet tot samenwerking en kennisoverdracht. Ook nodigt het uit tot een gezonde leefstijl, met veel aandacht voor ruimte en duurzaamheid.”

Op de website van de RUG lees je meer over het nieuwe Onderwijscentrum.