Minister Kuipers bezoekt UMCG

Minister van VWS Ernst Kuipers brengt woensdagmiddag een bezoek aan het UMCG. Hij laat zich bijpraten over verschillende succesvolle Covid-projecten en bezoekt ook een afdeling.

Aanleiding voor het bezoek is het rapport 'Optimalisatie ziekenhuiszorg in tijden van COVID': hoe zijn we voorbereid op een nieuwe opleving van het coronavirus? Onderdeel daarvan is het beter inrichten van de zorg, zodat ook bij een nieuwe instroom van COVID-patiënten de normale zorg zoveel mogelijk door kan blijven gaan.

Goede voorbeelden uit het UMCG

In het rapport staan meerdere succesvolle projecten van het UMCG waar de minister kennis van wil nemen. Dit zijn het project Covid Vrijwilliger (inzet van studenten in de zorg), onze Forecast COVID-capaciteit (de modellen waarmee we voorspellingen doen over aantal besmettingen en opnames) en de manier hoe we onze PACU hebben opgezet ter verlichting van de IC.

Ook is er tijdens het bezoek aandacht voor het Lifelines onderzoek (CoronaBarometer.nl) en het onderzoek naar long COVID en tot slot brengt de minister een bezoek aan een verpleegafdeling, waar hij met verpleegkundigen in gesprek gaat over hoe zij de coronatijd hebben ervaren en welke lessen we meenemen richting de toekomst.