‘You got this, Ron!’ en ‘Go Marga!’, schalde het vorige week zondag door de straten van New York. Met de steun van het enthousiaste New Yorkse publiek hebben Ron en Marga samen met nog eens 16 kanjers - zowel collega's als hardloopliefhebbers buiten het UMCG - de New York marathon uitgelopen.

En dat deden ze niet onverdienstelijk: 'met 15 van de 18 die binnen de 5 uur over de finish kwamen, was het de snelste groep tot nu toe', zegt Barbara Baijens, Coördinator Fondsenwerving van de Stichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis. 'Maar dat ze allemaal deze uitdaging aan zijn gegaan en met medaille thuis zijn gekomen, is voor ons het belangrijkste.'

Recordbedrag

Met deze geweldige sportieve prestatie haalden de lopers een recordbedrag van ruim 139.000 euro op voor de stichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis UMCG. De stichting zet zich ervoor in om het verblijf van kinderen in ons kinderziekenhuis zo aangenaam mogelijk te maken. Lopers en donateurs: ontzettend bedankt voor jullie geweldige inspanning en bijdrage!

Ook in 2024 is de stichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis weer op zoek naar lopers. Geïnteresseerd? New York Marathon - Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis.