Floris Foijer (ERIBA), Wijnand Helfrich (Chirurgie) en Antje Knopf (Radiotherapie) ontvangen voor hun drie onderzoeken een subsidie van KWF Kankerbestrijding. In totaal ontvangen zij €1,8 miljoen voor hun onderzoeken. KWF Kankerbestrijding maakte vandaag bekend welke nieuwe kankeronderzoeksprojecten het ondersteunt.

Celbioloog Floris Foijer krijgt de subsidie voor zijn onderzoek ‘Hoe heterogeniteit binnen een tumor tot groei en therapieresistentie leidt’. Hij ontvangt een subsidie van €691.000,-. Wijnand Helfrich richt zich in zijn onderzoek op een nieuwe strategie om de effectiviteit van immunotherapie bij kanker te vergroten. Zijn onderzoek heet: ‘Gerichte verandering van het micromilieu van tumoren’. Hij krijgt een bedrag van €592.000,-. Radiotherapeute Antje Knopf leidt de INCONTROL–studie. Dit is een onderzoek naar een klinische controle-infrastructuur die vóór de behandeling een evaluatie mogelijk maakt van de impact van onzekerheden en tijdens de behandeling met protonentherapie een online beoordeling van de kwaliteit van de behandeling mogelijk maakt. KWF steunt haar met €528.000,-.

KWF beoordeelt alle onderzoeksvoorstellen op drie criteria: wetenschappelijke kwaliteit, haalbaarheid en relevantie voor de kankerbestrijding. In totaal ondersteunt KWF 41 onderzoeken voor in totaal ruim €22 miljoen.